10 motive pentru care mafia e preferabila statului

creative writing black and white

3 comentarii la „10 motive pentru care mafia e preferabila statului”

  1. Chiar si asa, mafia iti poate lua tot ce ai, statul iti poate lua tot ce ai si, in acelasi timp, iti poate lasa datorii pe care copii tai trebuie sa le plateasca.

   Ideile din clip sunt mai mult un exercitiu de imaginatie si retorica. Intr-un sat in care o mafie locala transforma satenii in sclavi nu difera de statul antic sclavagist.

   Statul, asa cum este el acum, e o forma evoluata de sclavagism, in sensul ca cei ce conduc si-au dat seama ca sclavii sunt mai productivi daca sunt convinsi ca li se asigura libertate si siguranta fizica. Pana acum sandramaua a rezistat pentru ca s-au utilizat bani din viitor pentru a pastra iluzia libertatii si sigurantei. Din pacate banii s-au terminat si statul va reveni la forma si fondul care l-au consacrat.

   Amenintarea cu violenta exista si in cazul statului si in cazul mafiei. Si in orice comunitate se vor gasi oameni care sa-si doreasca sa-si castige existenta cu sudoarea fruntii altora. Diferenta consta in nivelul pana la care agresorii sunt dispusi sa mearga si nivelul de suportabilitate al celor agresati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *