Open your eyes, free your mind

Stii cata evaziune ai dreptul sa faci?

Calculele sunt simple, e vorba doar de o nenororicita de impartire. Avem o firma despre care se presupune ca a facut evaziune fiscala de 230 milioane de euro. Primul ministru se pune de-a curmezisul ca e vorba de 3500 de oameni care si-ar pierde locurile de munca. Nu-i spunem idiotului ca oamenii aia si-ar gasi de lucru la o firma ne-evazionistului, il lasam sa moara prost. Intrebarea care se pune este „cata evaziune ai drept sa faci pentru fiecare salariat din compania ta?”. Circa 65.000 euro. Per cap de salariat.

Daca esti un simplu salariat, iti faci o firma, te bagi salariat acolo, si evazionezi si tu de 65.000. Daca te asociezi cu inca 3.499 nici dracu’ nu se mai atinge de tine. Ma rog, poti sa faci asta doar daca Dracul e in campaniei electorala.

5 Responses to “Stii cata evaziune ai dreptul sa faci?”

 1. Radu Ionescu spune:

  Daca fac evaziunea pe mai multi ani se ajusteaza suma cu inflatia?

 2. logosfera spune:

  Nu. Daca vrei sa te intinzi pe 10 ani, ai dreptul la doar 6.500 pe an.

 3. ionut spune:

  Daca-i vorba despre „dreptul” de a face evaziune, pe asta (impotrivirea la jaf) o faci total, 100%. Exemplul din articol este unul de permisiune (care nu se confunda cu dreptul), adica de cat (ce suma) iti este permis de catre guvern sa te impotrivesti talhariei in forma continuata.

  Acuma, in ceea ce priveste dreptul de legitima aparare impotriva agresiunii statului, in lipsa posibilitatii de exercitare a acestuia e buna si permisunea (doar ca ea iti poate fi revocata oricand).

  • logosfera spune:

   Pai permisiunea de a fura oricum se acorda doar „investitorilor strategici” (rusi, americani, romani) care stiu cum sa puna problema.

   In cazuri exceptionale (adica an electoral) se mai lasa cu cate o amnistie fiscala pentru cei care au beneficiat de pe urma unor calcule gresite. Dar astea se rezolva cu un imprumut de la FMI.

 4. ionut spune:

  „Pai permisiunea de a fura oricum”

  De acord, cu precizarea ca evaziunea nu e furt, ci impotrivire la talharie.

Lasa un comentariu