Open your eyes, free your mind

Mihail Neamtu este citit dar nu este neprost

Acum ceva timp circula pe net un clip care spunea: „Cartile te fac neprost”. O afirmatie complet falsa, indiferent cat de mult ne-ar place sa credem asta. Ca dovada priviti mandrete de replica pe care Mihail Neamtu o da initiativei Monicai Macovei de a stopa finantarea cultelor de la Bugetul Statului.

O întrebare pentru Monica Monica Macovei: ce cărți de istoria religiilor îmi recomandați, pentru început? Căci e clar: în opinia dumneavoastră, Evanghelia dăunează grav sănătății copilului… E Vishnu mai relevant decât Hristos? Buddha decât apostolul Pavel?

Cat de prost e Neamtu?

 1. Finantarea BOR se poate face de oricine crede ca ofera un serviciu societatii prin institutia numita „donatie”. Iar daca BOR nu vrea sa stea la mila enoriasilor poate sa-si faca o lista de tarife. Monica Macovei nu doreste oprirea finantarii BOR cu totul ci doar cu bani de la buget, iar daca enoriasii nu gasesc de cuviinta sa doneze bani BOR, nu inteleg cine mortii masii se crede Neamtu ca trebuie sa fim toti fortati sa contribuim la bunastarea Preafericitilor Mafioti ai Neamului.
 2. In scoli Istoria Religiilor se preda doar la nivel teoretic, practic e indoctrinare ortodoxa. Neamtu este prost ca in ciuda tuturor semnalelor trase de media in acest sens nu vrea sa accepte acest lucru. „Evanghelia” nu intra in categoria cartilor de „Istorie religioasa” decat daca sunt incluse acolo toate evangheliile. Pe langa cele cateva zeci crestine (din care niste genii la fel de neproaste ca Neamtu au gasit de cuviinta sa aleaga doar 4 pentru ca… atatea picioare are o masa) ar trebui incluse si „evangheliile” celorlalte religii. Deci daca scoala ar face „istoria religiilor” atunci in mod evident, in scoala, Vishnu e la fel de relevant ca Isus si Buddha e sigur mai presus decat apostolul Pavel.
 3. Neamtu nu are acces la Fondul de Rezerva sau alte fonduri din Bugetul Statului din care sa poata „aloca” cateva milioane de euro pentru voturi asa ca aceasta limba uscata, lipsita de lichiditati, pe care o arunca inspre bucile pline de evlavie ale Preamafiotului Daniel, in mod sigur nu va primi atentia suportul electoral cuvenit.

Dupa Turcia (alta tara in care conducatorii sprijina religia degraba prostitoare de popor) avem cele mai multe biserici la mia de locuitori, avem biserici in parcuri, avem biserici in spitale, biserici in aeroporturi. Mihai Neamtu crede ca asta nu e suficient, pentru ca, mesajul evangheliei e greu de inteles si trebuie difuzat 24/7. „Dati Cezarului ce-i al Cezarului…” un mesaj pe care Mihail Neamtu l-a citit dar nu l-a inteles. Pentru ca nu este neprost.

4 Responses to “Mihail Neamtu este citit dar nu este neprost”

 1. ionut spune:

  Problema, de fapt, sunt scolile „publice”. Care, „publice” (din bani obtinuti prin talharie in forma continuata) fiind n-ar avea voie, in teorie, sa faca apologia niciunei credinte, deci nici a ateismul. Scoala privata, platita/refuzata VOLUNTAR, e solutia.

  • logosfera spune:

   Corect, fiecare parinte ar trebui sa fie liber sa-si indoctrineze/educe parintii dupa cum crede de cuviinta. Pe de alta parte, daca orice teorie care nu-l are la baza pe Dumnezeu face apologia ateismului atunci nici gravitatia n-ar trebui predata. Si multe altele. Deci sistemul educational ar trebui impartit in 2: o parte care face apologia ateismului si o parte care nu face apologia ateismului. Iar cladirilor respective sa le zicem… „scoli” si „biserici”. Parinti vor avea dreptul sa alega daca-si dau copii la „scoala” sau la „biserica”. Sunt 100% de acord cu ideea. Fara gluma.

 2. ionut spune:

  „o parte care face apologia ateismului si o parte care nu face apologia ateismului.”

  Astea ar trebui, in opinia mea, sa se numeasca „biserici” amandoua. „Scoala” eu as numi-o pe cea care „ar face apologia” (impropriu spus) agnosticismului.

 3. ionut spune:

  Altfel, nu pricep de ce/cum existenta gravitatiei ar demonstra, cumva, inexistenta unui creator al universului.

Lasa un comentariu