Open your eyes, free your mind

Ilie Serbanescu indeamna la greva fiscala

Astazi la „Punctul de Intalnire”, domnul Radu Tudor i-a avut invitati pe Ilie Serbanescu si un reprezentant al societatiii civile al carui nume nu-l pot preciza din pricina unui… lipsus. Domnul Ilie Serbanescu, m-a surprins prin indemnul la greva fiscala pe care l-a adresat populatiei. Ma rog, nu a fost un indemn explicit. Domnul Serbanescu spunea, referitor la regimul comunist, ca in decembrie 1989 Romania nu avea un stat si nici acum nu are. Exista doar niste indivizi cocotati in pozitii de conducere in diverse cladiri denumite pompos care… urmaresc interese private. Deci, in opinia domniei sale, nu  putem vorbi de stat.

Rationamentul domnului Serbanescu ne conduce in mod inevitabil spre doua concluzii. In primul rand, daca nu exista stat nu e nevoie sa platim taxe. E un indemn implicit la greva fiscala. Daca am fi in SUA, unde orice om care-ti trece pragul fara permisiune se poate trezi cu un glont in cap, am putea crede ca domnul Ilie Serbanescu indeamna oamenii sa sparga teasta oricarui angajat ANAF care pune intrebari privind activitatea economica. A doua concluzie obligatorie este ca, de foarte putine ori, in istoria umanitatii au existat state. Imperiul Roman? Pffff… niste cezari care urmareau interese private. Imperiul Otoman? Ha… niste oameni cu caciuli ciudate care urmarea interese private. Germania Nazista? 4-5 descreierati care urmareau interese private.

Somnul ratiunii naste monstri, iar credinta in Romania este o tara capitalista naste concluzii penibile.

4 Responses to “Ilie Serbanescu indeamna la greva fiscala”

 1. ionut spune:

  „Exista doar niste indivizi cocotati in pozitii de conducere in diverse cladiri denumite pompos care… urmaresc interese private”

  Pai asta-i definitia statului, de facto, si asta in ciuda declaratiilor. Pen’ ca, de fapt, marea harneala e vrajeala aia cu binele comun, public. Sintagma care e doar o gogoasa. Statul nu poate nimic mai mult decat sa ia de la Ion si sa-i dea lui Gheorghe (pastrandu-si siesi o parte). Orice ar face tot interese private urmasec birocratii aflati in functii publice: ca iau de le cei „bogati” si dau la „saraci”, doar prin faptul ca ultimii sunt mult mai multi decat primii, nu inseamna ca ei nu sunt, la randu-le, tot un grup privat.

  • cristi spune:

   @ionut
   Din cate stiu eu, in Suedia, Guvernul a redus recent taxele, si populatia cere sa fie crescute din nou; le e teama ca nu vor mai avea servicii publice de In general la scandinavi, treaba cu binele comn e o realitate. Am urmarit niste documentare interesante despre organizarea scandinava. Unul despre celebrul sistem de invatamant finalandez iar altul despre sistemul penitenciar din (cred) Norvegia; asta cu sistemul penitenciar mi s-a parut SF.
   In plus indicele de perceptie al couptiei (fie de la TI fie de la alte organizatii de gen) plaseaza constant scandinavii in top cu note de 9+ la capitolul lipsa corutpie. Deci nu prea se fura pe acolo, deci binele comun chiar este luat in serios.

 2. gelu spune:

  ba dobitocule,te-ai intrebat vreodata ce face administratia cu banii pe care ii incaseaza de la tine sub forma de taxe si impozite?

 3. gelu spune:

  isi da salarii mai mari,isi da sporuri mai mari cu 75 %,isi da vouchere pentru concedii in valoare de 5000 de lei,asta face.

Lasa un comentariu