Open your eyes, free your mind

Fa Diasporo…

De ce te suparasi pe ministrul Corlatean? Eu inteleg mesajul, dar nu inteleg de unde vine. Tu strigi acum ca vrei sa votezi dar din cateva milioane cate sunteti, ati fost la vot vreo 160.000. Sa zicem ca, daca-i punem la socoteala pe cei care n-au apucat sa voteze, erati 200.000. Vax populi, vax dei.

Dar lasand asta la o parte, cred ca problema e pusa gresit. Pentru ca indignarea trebuie sa fie directionata spre cei care nu vor sa-ti faci vocea auzita. Iar adevarul crunt este ca nu Corlatean sau Ponta invalideaza dorinta ta ci proprii vostri parinti pe care i-ai lasat in tara. Ei sunt cei care voteaza masiv impotriva celor pe care-i votezi tu. Pe bune, la ce te ajuta sa votezi cu Johannis sau Macovei daca tac-tu si ma-ta voteaza cu Ponta?

Daca ar fi sa stai stramb si sa judeci drept ti-ai da seama ca decat sa stai 3-4 ore la coada ca sa pui o stampila de cacat pe un buletin de cacat ai putea sa dai un telefon acasa si sa-ti rogi parintii sa voteze cu cine vrei tu. Ca asa crezi tu ca vei veni mai repede acasa. Iar ei, daca vor sa te vada acasa mai repede ar trebui sa te asculte. Si alte vrajeli mai mult sau mai putin lacrimogene, mai mult sau mai putin manipulatoare.

Dar probabil ca iti dai si tu seama ca e degeaba. Pentru ca nu vrei s-o auzi pe ma-ta ca-ti spune „Tu maica esti plecat… nu stii ce mai e pe aici, cum vor astia sa ne fure pensiile” si sa te enervezi ca tac-tu ti-o arunca pe aia cu „Bai fiule, acum ce dreacu’ vorbim aici, suntem ortodocsi de 2000 de ani, doar n-o sa dau tara pe mana unui sectant” eviti confruntarea si-ti canalizezi furia pe amaratul ala de Corlatean.

Cel mai ieftin pentru tine ar fi sa-ti suni parintii si sa le spui ca le trimiti 50 de euro in plus pe luna daca iese Johannis. Si eficient. Ca in Vest.

6 Responses to “Fa Diasporo…”

 1. ThinkAgainRO spune:

  Doamne e chiar asa de greu de acceptat ca exista oameni care au alta opinie? Fratilor cu dreapta-n gura de dimineata pina seara, treziti-va din bolsevism! Numai in 1947 era sintagma cine nu e cu noi e impotriva noastra!Mai bine ganditi-va de ce acesti oameni, pe care voi ii numiti saraci si prosti, pulimea, etc NU MAI VOR SA ACCEPTE POLITICILE NEOCONSERVATOARE ALE DEMOCRATILOR CIAISTI! Problema este ca CIOLANIS nu e suficient de convingator prin el insusi si iamginea lui ca e suficient de cinstit incat sa merite votul pulimii! Aici e problema reala ! Cand Romania va produce un candidat onest si cinstit toata tara il va vota! Si pulimea si intelectualitatea care sta cu drepata -n gura si nu se mai satura!

  • Cosmin spune:

   O opinie ar trebui sa fie fundamentata de un exercitiu subversiv numit rationament. Altfel e un fel de cultura de frizerie, auzi opinii, nu le intelegi dar le preiei pentru ca par corecte.
   Politicile neoconservatoare sunt o sintagma fara baza in romania. Poti explica cam care am fi cel putin 10 masuri din aceasta categorie? Ca socialismul economic il traiesc in fiecare zi.
   Apropo, platesc cam 5000 Ron pe luna contributii statului roman (si asta fara TVA si accize) doar din munca ca salariat. Hai in .ro si fa acelasi lucru si poate putem discuta de la egal la egal.

  • logosfera spune:

   „…nu e suficient de convingator prin el insusi si iamginea lui ca e suficient de cinstit incat sa merite votul pulimii! Aici e problema reala ! Cand Romania va produce un candidat onest si cinstit toata tara il va vota! Si pulimea si intelectualitatea care sta cu drepata -n gura si nu se mai satura!”

   Pentru ca toata lumea stie cat de rationala si imposibil de manipulat e pulimea. Deja o dai in stand-up… 🙂

  • ionut spune:

   Cu fiecare postare demonstrezi cat de „competent” esti:

   1)Pulimea cauta candidatul onest, da-l voteaza in dragi pe impostorul ala ((nu, nu va iluzionati, un plagiator ii e superior, ala macar a facut efortul de a-si copia singur teza de doctorat, Ponta nici macar atat n-a fost in stare, a pus pe altcineva sa i-o scrie)care toarna minciuni pe banda rulanta. Minte dupa cum respira, cu copiutele in mana. A mintit in legatura cu pensia, a mintit in legatura cu decizia ICCJ despre plagiat (nu, curtea a stabilit ca 2 sau mai multi indivizi, oricare ar fi ei, nu se pot constitui parte civila sa-i ceara lui Ponta despagubiri pentru banii pe care, aflat in functii publice, i-a incasat in plus pentru ca „are doctorat”, nicidecum nu a stabilit ca n-a plagiat, plagiatul e vizibil de pe Marte), ca legislatia germana nu permite amenajarea de sectii de votare in afara consulatelor, a mintit ca Romania n-a fost in recesiune tehnica etc. Inclusiv cu cartulia in mana a mintit in legatura cu imunitatea presedintelui.

   http://adevarul.ro/news/politica/exclus … 64b8e80d13

   Eu de abia astept sa castige Ponta alegerile si sa-l numesca pe „Razgandescu” PM, ca m.u.i.a. o vor lua, prima data si cel mai apasat, exact sustinatorii lor!

   2)”Politici neoconservatoare”. Ati auzit si voi, idiotii de socialisti, o sintagma si-o folositi mereu, fara a stii macar care-i sensul ei. Sau neoconservator inseamna, in capsoru-i, si mai mult stat, si mai mult jaf, si cresterea cheltuielior bugetare?

   3)”Apoi sistemul de snatate a ajuns sa nu mai fie gratuit! Educatia nu mai este gratuita!”

   Pai, competentu pizdii, cand au fost astea „gratuie”, vreodata, in istorie? Or fi fost gratuite pentru unii pe socoteala altora! Ori asta cauta „pulimea”, de fapt, cate un cretin de candiat care sa le promita asta in continuare. Pe opiniile de genul asta ma pis, la propriu. Ca si pe aia de le emit.
   _________________

 2. ThinkAgainRO spune:

  Economia USA sau UK e mult mai socialista decat economia ROMANIEI! BAsescu, pentru a ascunde faptul ca 95% din munca romanilor merge in Occident si sustine standardul de viata vestic, a creat sintagma ca voi platiti impozite pentru asistatii sociali!
  In primul rand tu COSMINE platesti 5000 de RON pe luna fiindca primele 100 de companii ca cifra de afaceri NU PLATESC IMPOZITE PE VENIT! La sfarsitul exercitiului fiscal ELE NU AU VENITURI! ROmania este cel mai amre paradis fiscal pentru CORPRORATIILE DIN AFARA!
  Apoi sistemul de snatate a ajuns sa nu mai fie gratuit! Educatia nu mai este gratuita! Te-ai intrebat vreodata unde merg cu adevarat cei 5000 de RON lunar taxele tale?SI daca afli ca merg la WASHINGTON si EU mai stai cu dreapta-n gura?

  • logosfera spune:

   “In primul rand tu COSMINE platesti 5000 de RON pe luna fiindca primele 100 de companii ca cifra de afaceri NU PLATESC IMPOZITE PE VENIT! La sfarsitul exercitiului fiscal ELE NU AU VENITURI! ROmania este cel mai amre paradis fiscal pentru CORPRORATIILE DIN AFARA!”

   Vreau si eu ce fumezi tu 🙂

   “Apoi sistemul de snatate a ajuns sa nu mai fie gratuit! Educatia nu mai este gratuita! Te-ai intrebat vreodata unde merg cu adevarat cei 5000 de RON lunar taxele tale?SI daca afli ca merg la WASHINGTON si EU mai stai cu dreapta-n gura?”

   Faptul ca nu (vrei sa) intelegi ce inseamna cu adevarat “dreapta” explica unele din “chestiile” pe care le debitezi.

Lasa un comentariu