Open your eyes, free your mind

Dovada ca DNA lucreaza la comanda politica

Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), si de fapt intreg sectorul 3, reprezinta dovada de netagaduit ca DNA lucreaza la comanda politica. Tipul de furt si magnitudinea acestuia sunt prezentate la scena deschisa oricarui individ dispus sa faca o plimbare prin parc, si in jurul acestuia. Exista 2 posibile explicatii pentru ce se intampla acolo: primarul e retardat sau e hot. In fiecare weekend, zeci de mii de oameni isi pot face o parere despre cat de mult se fura cu parcul. Faptul ca DNA-ul n-a facut nimic in privinta primarului (de acum si de dinainte) sectorului 3 imi arata ca inca n-au primit ordin s-o faca. Vrei sa stii cum se fura cu parcul?

IMAG0792[1]

In locul pietrelor colorate era inainte iarba.  Dar cineva trebuia sa primeasca niste bani, dar trebuie o minima justificare: „Mai punem niste piatra cubica in jurul bancilor”.

IMAG0804[1]

WTF? Aici avem banci dar nu putem pune piatra cubica pentru ca avem astfalt. Nu-i nimic: trebuie sa ne protejam impotriva alunecarilor de teren cu niste borduri bine plasate.

IMAG0793[1]

Unde nu e spatiu suficient de mare pentru adaugat piatra cubica noua o inlocuim pe aia veche.

IMAG0800[1]

Dupa atata pus de piatra cubica si borduri cum mai furam justificat? Construim un foisor „in the middle of fucking nowhere”. Cu cat e mai departe de artera principala cu atat va fi mai lunga alea pana la ele. Si facem 2 alei ca se merita.

IMAG0802[1]

Pai si daca nu e loc de foisor, nu mai furam? Eh, niciodata nu sunt suficiente alei serpuite (deci mai lungi decat alea drepte) plasate strategic in aproprierea unor scari.

IMAG0806[1]

Ok, si dupa ce facem toate aleile care ne trec prin cap si bordurizam bancile din parc cum mai furam? Construim niste WC-uri profesionale. La cat de mare si de vizitat e parcul mai bine 2-3 d’astea cu faianta decat cateva zeci din plastic. Cu WC-urile astea vom cere taxa si vom da bani pentru intretinere. „Job security” is the name of the game.

Inca 3 nedocumentate cu poze dar la fel de reale:

  • in dreptul uneia din terase piatra cubica a fost inlocuita cu dale. Daca dau bine in poza probabil ca urmatoare operatie este inlocuirea tuturor pietrelor cubice cu dale.
  • pe Baba Novac, intre Mihai Bravu si intrarea in parc bordurile care incadreaza spatiul verde dintre sensurile de mers a fost invelit in plastic (alb-rosu dinamovist). Raspunsul la intrebarea „de ce?” mi s-a revelat intr-o seara cand am vazut lucratorii ADP (sau cine se ocupa de curatenie in sector) ca le spalau de praf. „Job security” = „perpetuum shpaga”.

Un procuror DNA ar putea face intr-un weekend o plimbare de cateva ore prin parc si in jurul acestuia, sa faca o lista cu chestii de verificat, saptamana urmatoare sa ia la puricat niste contracte si apoi sa faca un dosar serios care sa-i arunce dupa gratii pe ambii primari Negoita. Dar asta nu s-a intamplat pentru ca n-au primit ordin. QED.

Exista totusi posibilitatea sa ma insel si DNA chiar sa lucreze la prinderea coruptilor doar ca ceea ce face Negoita in sectorul 3 sa intre la categoria „gainarii” si nu „coruptie”. Inca nu-mi dau seama care varianta e mai „convenabila”.

Lasa un comentariu